Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπερτετραπλασιασμός κερδών για τον όμιλο Quest το εννεάμηνο
[Η Καθημερινή]: Υπερτετραπλασιασμός κερδών για τον όμιλο Quest το εννεάμηνο

[Η Καθημερινή]: Υπερτετραπλασιασμός κερδών για τον όμιλο Quest το εννεάμηνο

Μεγάλη αύξηση κύκλου εργασιών και υπερ-τετραπλασιασμό κερδών παρουσιάζει στο 9μηνο ο όμιλος Quest. Ειδικότερα η εταιρεία παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 266,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 13,8% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2015. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 13,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3,23 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 35% στα 21,9 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους εκτοξεύθηκαν από 0,3 εκατ. στο 9μηνο του 2015, σε 8,1 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση, οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία (Capex) ανήλθαν σε 13,5 εκατ. ευρώ, έναντι 11,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη που σημείωσε ο όμιλος διαδραμάτισαν δραστηριότητες-κλειδιά του ομίλου Quest. Μεταξύ αυτών η θυγατρική Cardlink, η οποία χάρις και στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων στην Ελλάδα πέτυχε στο 9μηνο αύξηση εσόδων 85%. Επίσης σημαντική αύξηση κατά 23,5% σημείωσαν τα έσοδα της θυγατρικής εταιρείας Unisystems, ενώ κατά 18% διευρύνθηκαν τα έσοδα από τις εμπορικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την Apple στην Ελλάδα. Τέλος, θετική πορεία είχε και η ACS, με δραστηριότητες στον τομέα των ταχυμεταφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!