Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα από τη γενική συνέλευση της Space Hellas
[Η Καθημερινή]: Υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα από τη γενική συνέλευση της Space Hellas

[Η Καθημερινή]: Υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα από τη γενική συνέλευση της Space Hellas

Δεν πέρασε, χθες, ο μετοχικός ακτιβισμός στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση (γ.σ.) των μετόχων της Space Hellas. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν όλα κατά πλειοψηφία στη μαραθώνια και εξ αναβολής συνεχιζόμενη, χθες, γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Η συνέλευση διήρκεσε πάνω από έξι ώρες, αφού για κάθε θέμα πραγματοποιείτο ονομαστική ψηφοφορία, αντί διά βοής που είναι το σύνηθες.

Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας, η οικογένεια Δημήτρη Μανωλόπουλου και η Alpha Bank εμφανίσθηκαν ως μπλοκ και υπερψήφισαν όλα τα θέματα. Μαζί τους συντάχθηκε μία σειρά άλλων μικρότερων μετόχων, όπως στελέχη της επιχείρησης και άλλοι μικρομέτοχοι της Space Hellas. Οι μέτοχοι αυτοί αντιστοιχούσαν στο 81,9% των ψήφων των παρισταμένων μετόχων στη γ.σ. των μετόχων. Οι τελευταίοι αντιστοιχούσαν στο 91,47% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Τα θέματα της γ.σ. καταψήφισε μία ομάδα «ακτιβιστών» μετόχων που ελέγχει το 16,4% του μετοχικού κεφαλαίου. Οι ψήφοι αυτοί αντιστοιχούσαν περίπου στο 18,1% των ψήφων των παρισταμένων μετόχων στη Γ.Σ. Οι μέτοχοι αυτοί, στις 30 Μαΐου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής γ.σ., θυροκόλλησαν εξωδίκως στα γραφεία της εταιρείας αίτημα για συζήτηση στην προγραμματισμένη για 5 Ιουνίου ετήσια τακτική γ.σ., σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση του 2017. Το αίτημα στην πράξη περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με διάφορα θέματα επιχειρησιακής πρακτικής της διοίκησης της Space Hellas.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!