Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Υπερπλήρεις οι φυλακές στην Τουρκία – Αναζητείται… δίκαιη δικαιοσύνη
[Η Καθημερινή]: Υπερπλήρεις οι φυλακές στην Τουρκία – Αναζητείται… δίκαιη δικαιοσύνη

[Η Καθημερινή]: Υπερπλήρεις οι φυλακές στην Τουρκία – Αναζητείται… δίκαιη δικαιοσύνη

Υπερπλήρεις είναι πλέον οι φυλακές στην Τουρκία. Μόνο από το καλοκαίρι του 2016, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Οι πιο πολλοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατική δράση ή υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Όπως επισημαίνει ο συνεργάτης της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κωνσταντινούπολη, Άντριου Γκάρτνερ, είναι μία κατηγορία που… προκύπτει πολύ εύκολα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Τουρκία είναι ότι κανείς δεν ξέρει για ποιον λόγο καταλήγει στη φυλακή ή στο εδώλιο», επισημαίνει ο Άντριου Γκάρτνερ στην Deutsche Welle. Μπορεί να φταίει ο,τιδήποτε: μία ομιλία, μία γνώμη που εκφράζεις κάπου, κάτι που δημοσίευσε ένας δημοσιογράφος, ένας ακτιβιστής ή και οποιοσδήποτε άλλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Εύκολα μπαίνει κανείς στις τουρκικές φυλακές, αλλά δύσκολα βγαίνει. Η προφυλάκιση μπορεί να διαρκέσει χρόνια ολόκληρα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Τούρκου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, ο οποίος μάλιστα διατηρούσε δεσμούς με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με την πόλη της Καβάλας και συνελήφθη πριν από ενάμισι χρόνο. Έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος και μάλιστα σε κελί απομόνωσης, χωρίς να γνωρίζει ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία που τον βαρύνει. «Βασανιστήριο» χαρακτηρίζει την απομόνωση του Καμπαλά ο δικηγόρος του Κεκσάλ Μπαϊρακτάρ.

Δύο χρόνια «προφυλακισμένος»

Με πόνο ψυχής η Γιλντίζ Ντογκανάι μιλάει για τον αδελφό της, ο οποίος κρατείται στην ανατολική Τουρκία με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με το κουρδικό PKK.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!