Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπερφορολόγηση χωρίς ανάλογες κοινωνικές παροχές
[Η Καθημερινή]: Υπερφορολόγηση χωρίς ανάλογες κοινωνικές παροχές

[Η Καθημερινή]: Υπερφορολόγηση χωρίς ανάλογες κοινωνικές παροχές

Υψηλοί φόροι, από τους υψηλότερους παγκοσμίως, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα, οδηγούν τους πολίτες στον δρόμο της φοροδιαφυγής. Αυτό θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα από τις τελευταίες εκθέσεις του ΟΟΣΑ που δείχνουν τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν παγιδευθεί τα νοικοκυριά.

Η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανταποδοτικότητα και την έλλειψη παροχών οδηγεί τους πολίτες στη φοροδιαφυγή, καθώς δεν μπορούν να βρουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν την υπέρμετρη φορολόγηση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αυξάνει εκ νέου τους φόρους, οι οποίοι όμως απευθύνονται σε όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.

Οι πολίτες πλέον υποστηρίζουν ότι για τους φόρους που πληρώνουν δεν λαμβάνουν τις αντίστοιχες παροχές, ενώ δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο κράτος, καθώς θεωρούν ότι δεν θα τους σταθεί σε περίπτωση ανάγκης.

Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα Ελληνες θεωρούν ότι δεν λαμβάνουν τις παροχές που θα έπρεπε δεδομένου του ύψους των φόρων που καταβάλλουν στο κράτος, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ είναι 58,5%, δηλαδή πολύ χαμηλότερα.

Από την άλλη πλευρά το εντυπωσιακό είναι ότι εξετάζοντας τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις χώρες του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα την περίοδο 2007-2017 καταγράφεται αύξηση φόρων κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ ακόμα και αν περιοριστεί κανείς στη μνημονιακή περίοδο 2010-2017 η Ελλάδα συνεχίζει να μην έχει ανταγωνισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!