Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η υπερχρεωμένη ELFE, απειλή για τη ΔΕΠΑ
[Η Καθημερινή]: Η υπερχρεωμένη ELFE, απειλή για τη ΔΕΠΑ

[Η Καθημερινή]: Η υπερχρεωμένη ELFE, απειλή για τη ΔΕΠΑ

Το ενεργητικό του εργοστασίου ανήκει σε μια εταιρεία Χ, η διαχείρισή του και οι εργαζόμενοι που το λειτουργούν σε μια άλλη εταιρεία Ψ, ενώ το απαραίτητο καύσιμο για τη λειτουργία του φτάνει σε αυτό μέσω μιας τρίτης εταιρείας που έχει «φεσώσει» μέχρι σήμερα τον προμηθευτή με 95 εκατ. ευρώ και συνολικά Δημόσιο, τράπεζες, Ταμεία κ.λπ. με περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι το καθεστώς λειτουργίας της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), νυν ELFE, που το 2009 εξαγοράστηκε από τον Ομιλο Λαυρεντιάδη. Οταν έτσι έχουν τα πράγματα δεν είναι να απορεί κανείς για τις τριγωνικές συναλλαγές, τις ακάλυπτες επιταγές, τις διαταγές πληρωμών, την εμπλοκή της Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, της εισαγγελίας και των δικαστηρίων που συνοδεύονται και από σοβαρές καταγγελίες με έντονη οσμή σκανδάλου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζει η ΔΕΠΑ, η οποία ως προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕLFE έχει συγκεντρώσει χρέος 95 εκατ., ακάλυπτο στο σύνολό του, θέμα για το οποίο η διοίκηση της εταιρείας χρειάστηκε να δώσει εξηγήσεις στους μετόχους (ΕΛΠΕ και ΤΑΙΠΕΔ) σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2017. Είχε προηγηθεί στις αρχές Μαρτίου η είσοδος της Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στα γραφεία της ΔΕΠΑ για έλεγχο των συναλλαγών της εταιρείας με την ΕLFE, ενώ ακολούθησε για το ίδιο θέμα και προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!