Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπέρ των λευκών οι φοροελαφρύνσεις Τραμπ
[Η Καθημερινή]: Υπέρ των λευκών οι φοροελαφρύνσεις Τραμπ

[Η Καθημερινή]: Υπέρ των λευκών οι φοροελαφρύνσεις Τραμπ

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες προτάθηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ψηφίστηκαν στα τέλη του 2017, βοηθούν περισσότερο τους λευκούς Αμερικανούς απ’ ό,τι τους Αφροαμερικανούς και τους Αμερικανούς που κατάγονται από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αυτό το γεγονός αποτυπώνει την εδώ και δεκαετίες οικονομική ανισότητα που σχετίζεται με φυλετικούς παράγοντες στις ΗΠΑ. Επιπλέον, δείχνει πώς ακριβώς σκέφτονται όσοι κατάρτισαν το νομοσχέδιο. Τα πορίσματα έρχονται στο φως εν μέσω νέας έρευνας για φοροαπαλλαγές 1,5 τρισ. δολαρίων.

Χρησιμοποιήθηκε ένα μοντέλο του Ινστιτούτου Φορολογίας και Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο εμπνέεται από φιλελεύθερες ιδέες. Η έρευνα εκπονήθηκε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ευημερία τώρα». Σύμφωνα με τα πορίσματά της, οι λευκοί Αμερικανοί κερδίζουν σχεδόν το 77% του συνολικού εισοδήματος στις ΗΠΑ, ενώ επωφελούνται από το σχεδόν 80% των φορολογικών ελαφρύνσεων για τα ατομικά και τα εταιρικά εισοδήματα που προβλέπονται στη νέα νομοθεσία. Οι Αφροαμερικανοί ευνοούνται από το 5% των περικοπών, ενώ κερδίζουν το 6% του συνολικού εισοδήματος. Αντίστοιχα, οι Λατινοαμερικανοί στις ΗΠΑ κερδίζουν το 8% και έχουν το 7% των φοροαπαλλαγών.

Συνολικά, όπως αναφέρει η ανάλυση του Ινστιτούτου, οι λευκοί φέτος θα ελαφρυνθούν φορολογικά κατά 218 δισ. δολάρια, ενώ οι Αφροαμερικανοί και οι Λατινοαμερικανοί κατά 32 δισ. δολάρια συνολικά. Στο πλαίσιο της εργασίας έγινε προσομοίωση των επιπτώσεων της νομοθεσίας στους Αμερικανούς, αναλόγως εισοδηματικού κλιμακίου και με τη χρήση ιστορικών δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!