Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τα πετρέλαια σε Ιόνιο-Κρήτη
[Η Καθημερινή]: Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τα πετρέλαια σε Ιόνιο-Κρήτη

[Η Καθημερινή]: Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τα πετρέλαια σε Ιόνιο-Κρήτη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προκήρυξη δύο διεθνών διαγωνισμών για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Χθες, το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη των δύο σχετικών αποφάσεων, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να «μετρά» η προθεσμία των 90 ημερών για την υποβολή προσφορών.

Οι νέες προκηρύξεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων προωθούνται ύστερα από τις αιτήσεις που υπέβαλαν η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., που ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, και της Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).

Οι υπουργικές αποφάσεις για τις προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιευτούν το αμέσως προσεχές διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ έχουν αποσταλεί προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ανακοίνωση της πρόσκλησης υποβολής προσφορών στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτιμάται ότι δεν θα δημοσιευτεί πριν από τον Σεπτέμβριο, καθώς απαιτείται προηγουμένως η μετάφραση των προκηρύξεων στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!