Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπεγράφη η συμφωνία διάσωσης της Jetoil από την Cetracore
[Η Καθημερινή]: Υπεγράφη η συμφωνία διάσωσης της Jetoil από την Cetracore

[Η Καθημερινή]: Υπεγράφη η συμφωνία διάσωσης της Jetoil από την Cetracore

Υστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και ενώ ακόμη και προ μιας εβδομάδος το «ντιλ» έδειχνε να σπάει, τελικά το σχέδιο διάσωσης της Jetoil του ομίλου Μαμιδάκη δείχνει να δρομολογείται, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την είσοδο στην εγχώρια αγορά καυσίμων ενός νέου παίκτη με πρόσβαση στο φθηνό ρωσικό πετρέλαιο. Προχθές οι πιστώτριες τράπεζες και η αυστριακή Cetracore, η οποία σε ποσοστό 20% ελέγχεται από τη ρωσική Rosneft, υπέγραψαν τη συμφωνία εξυγίανσης της Jetoil, η οποία θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το σχέδιο στηρίζεται στο άρθρο 106 δ΄ του Πτωχευτικού Κώδικα για prepack συμφωνία πιστωτών και προβλέπει μερική διαγραφή υφιστάμενων υποχρεώσεων, εξόφληση μέρους των υπολοίπων, μέσω του τιμήματος που θα καταβάλει ο επενδυτής ή με συνδυασμό τιμήματος, διαγραφή μέρους των απαιτήσεων και ανάληψη μέρους του ανεξόφλητου δανεισμού από τον αγοραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει τίμημα 111,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία στην οποία είχαν αποτιμήσει οι τράπεζες τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (110 εκατ. ευρώ).

Πέραν των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι, η Cetracore αποκτά το δίκτυο, τα assets που υποστήριζαν την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα της Jetoil, καθώς και το σύνολο των αδειών που είναι απαραίτητες για την άμεση επαναλειτουργία εγκαταστάσεων και δικτύου, ενώ η συμφωνία διασφαλίζει το σύνολο των εργαζομένων της Jetoil.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!