Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: ΗΠΑ – Ρωσία, ψυχρότερα και από τον… Ψυχρό Πόλεμο
[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ – Ρωσία, ψυχρότερα και από τον… Ψυχρό Πόλεμο

[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ – Ρωσία, ψυχρότερα και από τον… Ψυχρό Πόλεμο

Ακόμη χειρότερη και από τον Ψυχρό Πόλεμο είναι η σημερινή κατάσταση των αμερικανορωσικών σχέσεων. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με συνέντευξή του στο BBC, τονίζοντας ότι την περίοδο του διπολισμού ΗΠΑ -ΕΣΣΔ υπήρχαν, τουλάχιστον, κανάλια επικοινωνίας που τείνουν να εκλείψουν σήμερα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αρνήθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, που βρίσκονται στη Συρία, έχουν αλλοιώσει τις ενδείξεις στην Ντούμα, στον χώρο όπου σύμφωνα με αμφισβητούμενες καταγγελίες εκδηλώθηκε επίθεση από το καθεστώς Ασαντ με χημικά αέρια, στις 9 Απριλίου. Επιπλέον, αμφισβήτησε ζωηρά τους ισχυρισμούς των Δυτικών περί χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό. «Δεν θέλω να είμαι αγενής με τους αρχηγούς άλλων κρατών, αλλά οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν προσκόμισαν άλλες αποδείξεις από αναφορές του Τύπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Χθες, οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Κατάργηση των Χημικών Οπλων δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθούν την Ντούμα, παρότι βρίσκονταν ήδη δύο ημέρες στη Συρία. Ο κυβερνητικός στρατός του προέδρου Ασαντ υποστήριξε ότι η κατάσταση στην περιοχή από πλευράς ασφαλείας δεν επιτρέπει ακόμη την επίσκεψη των διεθνών επιθεωρητών. Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι έκαναν λόγο για αναζωπύρωση συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και ενόπλων αντικαθεστωτικών στην ίδια περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!