Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: De facto επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης ο ομογενής Μιχάλης Κράτσιος λόγω αμέλειας Τραμπ
[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: De facto επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης ο ομογενής Μιχάλης Κράτσιος λόγω αμέλειας Τραμπ

[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: De facto επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης ο ομογενής Μιχάλης Κράτσιος λόγω αμέλειας Τραμπ

Ο Τραμπ δεν όρισε κάποιον ως επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και έτσι ο Μιχάλης Κράτσιος, ο μέχρι τώρα αναπληρωτής βοηθός του Γραφείου φαίνεται να επωμίζεται όλο το βάρος της ευθύνης.

Πρόκειται για καθήκοντα που τόσα χρόνια αναλάμβαναν εξέχοντες επιστήμονες των ΗΠΑ και πλέον η θέση φαίνεται πως καλύπτεται από τον 31χρονο ομογενή με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Σύμφωνα με μελετητές αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση Τραμπ έχει να αντιμετωπίσει την έξαρση της γρίπης, το δηλητηριασμένο νερό και τις τρομερές φυσικές καταστροφές που, όπως υποστηρίζουν κάποιοι επιστήμονες, εντείνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Και δεν πρόκειται για τη μόνη θέση-κλειδί για την οποία ο Τραμπ δεν έχει φροντίσει να κάνει και τον σχετικό διορισμό.

Έτσι λοιπόν, όλο το βάρος της δουλειάς πέφτει αποκλειστικά στον Μιχάλη Κράτσιο. Τουλάχιστον για την ώρα.

Ο κ. Κράτσιος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2008 με πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και πιστοποιητικό στις Ελληνικές σπουδές. Προηγουμένως υπήρξε επικεφαλής του προσωπικού του Πήτερ Θίελ – του επίμαχου δισεκατομμυριούχου του Σίλικον Βάλλεϋ και συμμάχου του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το 1976, ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Λευκό Οίκο είχε το ρόλο του συμβούλου σε θέματα που αφορούσαν τη μηχανική, την τεχνολογία, την επιστήμη και το περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!