Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναδειχθούν σε διαμεσολαβητή
[Η Καθημερινή]: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναδειχθούν σε διαμεσολαβητή

[Η Καθημερινή]: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναδειχθούν σε διαμεσολαβητή

Πριν από ένα χρόνο, στην Παλαιστίνη, δεν γνωρίζαμε τι θα έφερνε ο πρόεδρος Τραμπ. Σήμερα γνωρίζουμε. Εχει πάρει το μέρος του Ισραήλ στη διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης και απορρίπτει τον ρόλο του διεθνούς δικαίου, των διεθνών οργανισμών και της αμερικανικής διπλωματικής παράδοσης στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Μέση Ανατολή. Εξαιτίας των παραπάνω, ο ίδιος έχει αποκλείσει τις ΗΠΑ από τη δυνατότητα να αναδειχθούν στον μοναδικό διαμεσολαβητή. Το ερώτημα είναι εάν αυτό παρέχει την ευκαιρία να επιδιωχθεί η ειρήνη με άλλα μέσα ή εάν σημαίνει το τέλος κάθε τέτοιας πιθανότητας.

Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που είναι οικονομικά και ιδεολογικά αφοσιωμένοι στην επιχείρηση του Ισραήλ για αποικιακή εξάπλωση στη Δυτική Οχθη, γεγονός που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και στοχεύει στην κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους των εδαφών που η υφήλιος αναγνωρίζει ως κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, να θεωρηθούν διαμεσολαβητές για μια δίκαιη λύση; Η επιλογή του Ντέιβιντ Φρίντμαν ως πρεσβευτή στο Ισραήλ, ο οποίος συνδέεται στενά με αυτήν την επιχείρηση, κατέδειξε πως ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τους Παλαιστινίους ή την πληθώρα Εβραίων και φίλα προσκείμενων στο Ισραήλ Αμερικανών, οι οποίοι αντέδρασαν στον διορισμό του.

Ο πρόεδρος Τραμπ αποχωρίστηκε την αμερικανική πολιτική δεκαετιών και σταμάτησε να ασκεί κριτική στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά του Ισραήλ. Η δικαιολογία της κυβέρνησης για να μην επιτευχθεί η λύση των δύο κρατών, ότι κάτι τέτοιο θα παρουσίαζε τους Αμερικανούς ως προκατειλημμένους, γρήγορα άλλαξε σε πιθανότητα επικύρωσης εάν αυτό γινόταν αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!