Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: Απόσυρση πυραύλων συστήνουν ειδικοί
[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: Απόσυρση πυραύλων συστήνουν ειδικοί

[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: Απόσυρση πυραύλων συστήνουν ειδικοί

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δέκα λεπτά θα έχει στη διάθεσή του ο Αμερικανός πρόεδρος για να αποφασίσει εάν θα διατάξει πυρηνικό χτύπημα αντιποίνων, για να απαντήσει σε ρωσική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό εξηγεί ο ειδικός του πυρηνικού αφοπλισμού και πρώην αξιωματικός σε βάση πυρηνικών πυραύλων, Μπρους Μπλερ. «Οι ρωσικοί πύραυλοι θα χρειασθούν περίπου 30 λεπτά για να πλήξουν στόχους στις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πυραύλους, για να μην τους χάσουμε», λέει ο Μπλερ.

Το δόγμα της άμεσης απάντησης βασίζεται στο γεγονός ότι τα αμερικανικά πυρηνικά σιλό βρίσκονται σε χαρτογραφημένες από τους Ρώσους θέσεις, οι οποίες θα αποτελούν τους πρώτους στόχους ρωσικής επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ. Από όλα τα όπλα των ΗΠΑ, οι βαλλιστικοί πύραυλοι δημιουργούν τους μεγαλύτερους κινδύνους πυρηνικού ατυχήματος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Για τον λόγο αυτόν, ολοένα και περισσότερα πρώην στελέχη του Πενταγώνου, αλλά και μέλη του Κογκρέσου, ζητούν την απόσυρση των πυραύλων αυτών.

Οι επικριτές

Οι επικριτές του νέου δόγματος υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ, μετά την απόσυρση των διηπειρωτικών πυραύλων, μπορούν να βασίζονται στα δύο άλλα σκέλη της «πυρηνικής τριάδας» των ΗΠΑ: τους πυραύλους στα υποβρύχια και τα βαριά βομβαρδιστικά, εξοπλισμένα με βόμβες υδρογόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!