Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: 90 εκατ. δολ. για την τελετή ορκωμοσίας
[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: 90 εκατ. δολ. για την τελετή ορκωμοσίας

[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: 90 εκατ. δολ. για την τελετή ορκωμοσίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Παρότι η ορκωμοσία κάθε νέου προέδρου απαιτεί μόνο την απομνημόνευση όρκου 35 λέξεων, τα «παρελκόμενα» της τελετής μπορεί να εκτοξεύσουν τον προϋπολογισμό σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Καμία ανησυχία δεν προκαλεί, όμως, η προοπτική αυτή στον εν αναμονή πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η Επιτροπή Ορκωμοσίας του οποίου έχει ήδη συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια για την τελετή. Το ποσόν σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς η ίδια επιτροπή είχε συγκεντρώσει μόλις 55 εκατ. για την ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 και 43 εκατ. το 2013, με σημαντικό μέρος του ποσού να παραμένει αδιάθετο μετά το πέρας τους.
Αν και ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για την ορκωμοσία του από κάθε άλλο πρόεδρο στην Ιστορία, τα σχέδιά του είναι σαφώς υποτονικά σε σχέση με αυτά των προκατόχων του.
Ο επικεφαλής της τελετής, Τομ Μπάρακ, είπε αυτή την εβδομάδα ότι η ομάδα του Τραμπ επιδιώκει να αποφύγει τη δημιουργία «ατμόσφαιρας τσίρκου», ευνοώντας αντίθετα ύφος «επιστροφής στη δουλειά», το οποίο θα συνδυάζεται «με τον ελαφρά αισθησιακό χαρακτήρα του χώρου».
Η επιτροπή Τραμπ αρνήθηκε να προσφέρει λεπτομέρειες για το πώς θα αξιοποιήσει τα κεφάλαιά της. Ο Στιβ Κέριγκαν, διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ορκωμοσίας του Ομπάμα το 2013, εκτιμά ότι τα 90 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο Τραμπ είναι υπερβολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!