Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η ΗΝΑ εξαγόρασε και γερμανικό αεροδρόμιο, αγνοώντας τις υποδείξεις του Πεκίνου
[Η Καθημερινή]: Η ΗΝΑ εξαγόρασε και γερμανικό αεροδρόμιο, αγνοώντας τις υποδείξεις του Πεκίνου

[Η Καθημερινή]: Η ΗΝΑ εξαγόρασε και γερμανικό αεροδρόμιο, αγνοώντας τις υποδείξεις του Πεκίνου

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του Πεκίνου να ανακόψει τις εξαγορές ξένων επιχειρήσεων από κινεζικές, ο κολοσσός ΗΝΑ ανακοίνωσε χθες ότι εξαγόρασε το 82,5% γερμανικού αεροδρομίου έναντι 15,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, το οποίο, παρά το όνομά του, δεν βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, αλλά στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

Οπως επισημαίνουν στο σχετικό ρεπορτάζ τους οι Financial Times, το τίμημα που κατέβαλε η ΗΝΑ στο εν λόγω κρατίδιο δεν αντιπροσωπεύει παρά ένα πολύ μικρό μερίδιο από τα σχεδόν 40 δισ. ευρώ που έχει δαπανήσει ο κινεζικός κολοσσός τα τελευταία τρία χρόνια, στο πλαίσιο ενός πυρετώδους κύματος εξαγορών δυτικών επιχειρήσεων. Τον περασμένο μήνα, άλλωστε, ο βραχίονας της ΗΝΑ που επενδύει σε υποδομές ολοκλήρωσε την εξαγορά μεριδίου στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο έναντι 16,17 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της εβδομάδας που τελειώνει ανακοίνωσε επίσης στο Reuters ότι συμμετέχει σε δημοπρασία για την εξαγορά του κεντρικού αεροδρομίου στο Βελιγράδι. Ο κινεζικός όμιλος ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως απλή αεροπορική εταιρεία. Επειτα από επίθεση φιλίας προς τις επιχειρήσεις της Δύσης αναδείχθηκε προ τριμήνου στον μεγαλύτερο μέτοχο της Deutsche Bank, εξαγοράζοντας το 10% των μετοχών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!