Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οικονομική αρωγή στους πυρόπληκτους που έμειναν άστεγοι
[Η Καθημερινή]: Οικονομική αρωγή στους πυρόπληκτους που έμειναν άστεγοι

[Η Καθημερινή]: Οικονομική αρωγή στους πυρόπληκτους που έμειναν άστεγοι

Οικονομική βοήθεια – στεγαστική συνδρομή στους πυρόπληκτους για την επισκευή των σπιτιών τους, συνολικού ύψους 132 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, για κτίσματα που χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες και έχουν πάθει ολική καταστροφή και γι’ αυτό πρέπει να κατεδαφιστούν και να ανακατασκευαστούν, η οικονομική αρωγή είναι ύψους 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου. Για κτίρια – κατοικίες που έχουν πληγεί αλλά επισκευάζονται, η αρωγή φτάνει τα 550 ευρώ ανά τ.μ. πληγέντος κτιρίου έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου, σε συνδυασμό αποζημίωσης των πληγέντων φερόντων και μη φερόντων στοιχείων.

Προβλέπονται, ακόμα, χορήγηση αρωγής και για άλλες χρήσεις κτιρίων, αναλογικά προς τα ανωτέρω ποσά, καθώς επίσης και η χορήγηση των τόκων των δανείων για τον σκοπό της αποκατάστασης κτιρίων.

Επίσης, στη διαδικασία τελικής έγκρισης βρίσκεται η κοινή απόφαση για την επιδότηση ενοικίου των κατοίκων που κατείχαν κύρια κατοικία στις περιοχές αυτές και αναμένεται η άμεση έκδοσή της.

Τέλος, εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει η έκδοση της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που θα ορίζει τις διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής και τον τρόπο έκδοσης των σχετικών αδειών από τις υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την αποκατάσταση των κτιρίων των περιοχών αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!