Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Εικόνες πλάι σε λέξεις
[Η Καθημερινή]: Εικόνες πλάι σε λέξεις

[Η Καθημερινή]: Εικόνες πλάι σε λέξεις

«Ενας ζωγράφος είναι μεγάλος όταν μπορεί να εκφράζει αυτό που θέλει με το χρώμα και το σχέδιο, και ένας ποιητής με λέξεις», λέει ο Αλέκος Φασιανός στον Δημήτρη Μαυρωτά, επιμελητή της εικαστικής έκθεσης που μόλις εγκαινιάστηκε στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Και ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης, φίλος στη ζωή και «συνομιλητής» του ζωγράφου στην ίδια έκθεση, γράφει στο προλογικό σημείωμά του: «Η ζωή μας είναι από μόνη της μία τέχνη και εμπεριέχει απαραιτήτως ποίηση, ασχέτως αν δεν τη βλέπουμε και παρασυρόμαστε από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Η έκθεση «Αλέκος Φασιανός – Βαγγέλης Χρόνης: 30 χρόνια φιλίας» είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο αγαπημένους φίλους, που η σχέση τους έχει μακρά ιστορία, και δύο δημιουργούς που, όπως αποδεικνύεται, μπορούν να συνδιαλέγονται επιτυχημένα. Στους τρεις όροφους του ιδρύματος εκτίθενται μερικά από τα σημαντικότερα ζωγραφικά έργα του Αλέκου Φασιανού, σχέδια, χαρακτικά, καθώς και αντικείμενα από πηλό, μπρούντζο και γυαλί, που αποκαλύπτουν το εύρος της καλλιτεχνικής πορείας του, αλλά και τη συγγένεια με τον ποιητικό κόσμο του Βαγγέλη Χρόνη. Παράλληλα, παρουσιάζεται το πολύτιμο αρχείο του ποιητή με χειρόγραφα, επιστολές, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρώτες εκδόσεις, που φανερώνουν μια συνεχή και καρποφόρα πνευματική επικοινωνία.

Η διαδρομή του επισκέπτη ξεκινά από τον τέταρτο όροφο, όπου παρουσιάζονται τα εμβληματικά ζωγραφικά έργα της δεκαετίας του ’60.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!