Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι στη λίστα των θυμάτων
[Η Καθημερινή]: Οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι στη λίστα των θυμάτων

[Η Καθημερινή]: Οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι στη λίστα των θυμάτων

Το βράδυ της 23ης Ιουλίου η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών της αστυνομίας κλήθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά να αναλάβει ένα απαιτητικό έργο: την ταυτοποίηση των δεκάδων θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Στη διεπιστημονική αλυσίδα που στήθηκε, ιατροδικαστές, γενετιστές, δικαστικοί ανθρωπολόγοι και οδοντίατροι εργάστηκαν αδιάκοπα, επί πολλές ημέρες, μέχρι να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς των θυμάτων.

Μετά τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από την πυρκαγιά κι ενώ είχαν προηγηθεί ημέρες σύγχυσης γύρω από τον ακριβή αριθμό των θανόντων και των αγνοουμένων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα τον μακρύ κατάλογο των απωλειών. Συνολικά μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, οι νεκροί από την πυρκαγιά ήταν 93. Δύο εξ αυτών δεν είχαν αναγνωριστεί. Αν και οι γενετιστές κατόρθωσαν να απομονώσουν δείγμα γενετικού υλικού από τις σορούς, δεν είχε εμφανιστεί ουδείς να τους αναζητήσει. Τα δείγματα παραμένουν «ορφανά», χωρίς τη δυνατότητα σύγκρισης με άλλα. Στον σχετικό κατάλογο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη θέση όπου θα αναγραφόταν το όνομά τους, υπάρχει η σημείωση: «Μη ταυτοποιημένο, διότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία DVI, καθώς δεν υπάρχουν συγγενείς».

Για τους υπόλοιπους 91 οι ημερομηνίες γέννησης που παρατίθενται δίνουν μια πρώτη εικόνα της έκτασης της καταστροφής. Πρόκειται για 45 γυναίκες, 35 άνδρες και 11 παιδιά. Το μεγαλύτερο θύμα ήταν 95 ετών, η Σμαράγδα Κανδαλέπα, γεννηθείσα στη Βυτίνα Αρκαδίας, και το μικρότερο ένα βρέφος 6 μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!