Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στην Πρέβεζα: Μία από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα
[Η Καθημερινή]: ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στην Πρέβεζα: Μία από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα

[Η Καθημερινή]: ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στην Πρέβεζα: Μία από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Κρυοπηγής, η οποία είναι αντιμέτωπη με γεωλογικό κατολισθητικό φαινόμενο τον τελευταίο μήνα, ζητούν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πρέβεζας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, ο πρόεδρος της Κρυοπηγής, Νίκος Ντελής, στελέχη της διοίκησης του ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, Δημήτρη Τσαγκά και τον διευθυντή της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ, Ευάγγελο Νικολάου, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕ, της Δασικής Υπηρεσίας, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, περιφερειακοί σύμβουλοι, κάτοικοι και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να προχωρήσει το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, άμεσα, σε γεωλογική μελέτη της περιοχής για τη θωράκισή της και η δαπάνη να καλυφθεί από πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παράλληλα, εξετάστηκε και η δυνατότητα ανταλλαγής των κτημάτων που έχουν εξαφανιστεί λόγω των κατολισθήσεων με άλλες δημόσιες εκτάσεις, κατάλληλες για καλλιέργειες, θέμα το οποίο έθεσε ο κ. Καχριμάνης.

Οι υπεύθυνοι του ΙΓΜΕ έκαναν λόγο για μία από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, ωστόσο ήταν καθησυχαστικοί ότι ο οικισμός δεν κινδυνεύει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!