Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ιερείς δεν θα αποκαλύπτουν κακοποιήσεις
[Η Καθημερινή]: Ιερείς δεν θα αποκαλύπτουν κακοποιήσεις

[Η Καθημερινή]: Ιερείς δεν θα αποκαλύπτουν κακοποιήσεις

H Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Αυστραλίας απέρριψε την πρόταση έρευνας σύμφωνα με την οποία οι ιερείς θα έπρεπε να καταγγείλουν τη σεξουαλική κακοποίηση που τους είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια εξομολόγησης. Η πενταετής έρευνα διαπίστωσε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά είχαν υποστεί κακοποίηση στα διάφορα αυστραλιανά ιδρύματα. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Την Παρασκευή, οι επικεφαλής της Εκκλησίας αποδέχθηκαν τις περισσότερες από τις προτάσεις της έρευνας, ωστόσο η στάση τους αναφορικά με την εξομολόγηση μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικές αντιπαραθέσεις με τις κυβερνήσεις.

Το συνέδριο των Αυστραλών ρωμαιοκαθολικών επισκόπων δήλωσε ότι η παραβίαση της εξομολόγησης «είναι αντίθετη προς την πίστη μας και εχθρική προς τη θρησκευτική ελευθερία». Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «έχουμε δεσμευθεί για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων ανθρώπων, διατηρώντας το απόρρητο της εξομολόγησης».

Επίσης, οι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσαν ότι πρόκειται να συζητήσουν άλλες προτάσεις, μεταξύ των οποίων να ερωτηθεί το Βατικανό αν προτίθεται να χαλαρώσει τους κανόνες που διέπουν την αγαμία των ιερέων.

Η έρευνα της βασιλικής επιτροπής, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, κατέγραψε περισσότερες από 8.000 μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση σε εκκλησίες, σχολεία και αθλητικούς συλλόγους. Η τελική έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 400 συστάσεις σε κυβερνητικούς και άλλους φορείς.

Η κυβέρνηση αποκάλεσε την κακοποίηση «εθνική τραγωδία» και έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα αποζημίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!