Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Το Ιδρυμα Τήνου, το ΣτΕ και το πνεύμα καταλλαγής
[Η Καθημερινή]: Το Ιδρυμα Τήνου, το ΣτΕ και το πνεύμα καταλλαγής

[Η Καθημερινή]: Το Ιδρυμα Τήνου, το ΣτΕ και το πνεύμα καταλλαγής

Η λαμπρότητα και ιερότητα των ημερών εορτασμού της Παναγίας στην Τήνο –εμβληματική εκκλησία για τους ορθοδόξους στα πέρατα του κόσμου– δεν πρόκειται να σκιαστεί από τις… μισές ευχές που (ίσως) ανταλλάξουν οι άνθρωποι του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ). Η διοικούσα επιτροπή του είναι διχασμένη, και αυτός ο διχασμός έφτασε μέχρι το ΣτΕ. Το κουβάρι των εξελίξεων, ωστόσο, μπορεί να αποτυπωθεί στα εξής κομβικά γεγονότα:

• Ο νυν υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στις 26/2/2018 και παρά τις έντονες αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, έκανε δεκτή βουλευτική τροπολογία (εντάχθηκε στον νόμο 4521/2018) και ανέτρεψε τις δύο νομοθετικές ρυθμίσεις του 2014. Βάσει αυτών, ο ex officio πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, μητροπολίτης Σύρου και Τήνου, απέκτησε δικαίωμα ψήφου στην εκλογή για τις δύο θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα στο ΠΙΙΕΤ. Επίσης, η ρύθμιση του κ. Γαβρόγλου προέβλεψε τη λήξη της θητείας της διοικούσας επιτροπής και προκήρυξη νέων εκλογών.

• Με απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προκηρύχθηκαν εκλογές (πραγματοποιήθηκαν τις 22 Ιουλίου) μόλις επτά μήνες μετά τις προηγούμενες, για την ανάδειξη νέας 9μελούς διοικούσας επιτροπής στο Ιδρυμα και την ανάδειξη πέντε αναπληρωματικών μελών της.

• Κατά της απόφασης του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κατετέθη προσφυγή στο ΣτΕ από τον μητροπολίτη Σύρου και Τήνου Δωρόθεο Β΄ και άλλα τρία μέλη της διοικούσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!