Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος» ενισχύει τον στόλο του ΕΚΑΒ
[Η Καθημερινή]: Το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος» ενισχύει τον στόλο του ΕΚΑΒ

[Η Καθημερινή]: Το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος» ενισχύει τον στόλο του ΕΚΑΒ

Βαθιά «ανάσα» θα πάρει έως το τέλος του έτους το ΕΚΑΒ με την ενίσχυση του στόλου του με 143 σύγχρονα ασθενοφόρα οχήματα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το Ιδρυμα θα καλύψει με τη δωρεά του συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ και τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων για οκτώ χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ Αθήνας.
Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Με τα οχήματα αυτά θα εκσυγχρονιστεί το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ που αποτελείται σήμερα από 650 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες, γηρασμένα στην πλειονότητά τους. Τα οχήματα θα στελεχώσουν κατά προτεραιότητα τις περιφέρειες στις οποίες δεν τελεσφόρησε ο μεγάλος διαγωνισμός για την αγορά ασθενοφόρων από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Μεταξύ αυτών και η Αθήνα, όπου το 84% του στόλου των ασθενοφόρων είναι ηλικίας άνω των 10-15 ετών.
Σύμφωνα με τον διοικητικό διευθυντή του ΙΣΝ Γιάννη Ζερβάκη, σχεδόν τα μισά οχήματα αναμένεται να παραληφθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα εντός του Νοεμβρίου, δηλαδή ένα χρόνο από την απόφαση του Ιδρύματος να προχωρήσει σε αυτή τη δωρεά, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!