Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σε ιδιώτες το 70% του ομολόγου της Sunlight
[Η Καθημερινή]: Σε ιδιώτες το 70% του ομολόγου της Sunlight

[Η Καθημερινή]: Σε ιδιώτες το 70% του ομολόγου της Sunlight

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώνει η Sunlight την προσφορά του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) της. Η συνολική ζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλθε σε 124,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη 2,48 φορές. Η εταιρεία επιδιώκει την έκδοση 50.000 ομολογιών, με τιμή διάθεση 1.000 ευρώ η κάθε μία και με στόχο την άντληση 50 εκατ. ευρώ.

Η ομολογιακή έκδοση, έχοντας και την ισχυρή στήριξη του βασικού μετόχου, σύμφωνα με πληροφορίες προσέλκυσε ενδιαφέρον τόσο από Ελληνες όσο και ξένους επενδυτές. Η εκτιμώμενη σύνθεση εκείνων που θα αναλάβουν τις ομολογίες, είναι 25%-30% θεσμικοί επενδυτές και 65%-70% ιδιώτες επενδυτές. Ειδικά οι ιδιώτες επενδυτές, όπως φάνηκε και από την πορεία ανάλογων ομολογιακών εκδόσεων, αναζητούν καλύτερες τοποθετήσεις για τα κεφάλαιά τους, καθώς οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Με βάση τη ζήτηση που εκδηλώθηκε, το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,25%, ενώ η συνολική απόδοση δύναται να διαφοροποιείται του επιτοκίου μέχρι 25 μονάδες βάσης. Οι τελικοί όροι δανεισμού θα παρουσιαστούν επίσημα από τους συντονιστές της δημόσιας προσφοράς (Alpha Bank, Eurobank και Euroxx Χρηματιστηριακή) και τον σύμβουλο έκδοσης (Euroxx Χρηματιστηριακή), σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το εύρος της απόδοσης για τις προς έκδοση ομολογίες της Sunlight, είχε προκαθοριστεί μεταξύ 4,2% έως 4,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!