Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού ο Ολιβιέ Ντεκότ
[Η Καθημερινή]: Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού ο Ολιβιέ Ντεκότ

[Η Καθημερινή]: Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού ο Ολιβιέ Ντεκότ

Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίστηκε ο κ. Ολιβιέ Ντεκότ, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.

Η επιλογή του Ντεκότ, που μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήταν διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, είχε γίνει κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Το φιλότεχνο κοινό την είχε υποδεχθεί με ανακούφιση και ενθουσιασμό, όμως η συνεργασία με το Μουσείο δεν εξελίχθηκε όσο ομαλά όσο ήλπιζαν και οι δύο πλευρές. Το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτώβρη, το Μουσείο Μπενάκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως: «O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους».

Όπως όλα δείχνουν, ο Γάλλος φιλέλληνας δεν σκοπεύει να αποχωρήσει ακόμα από τον ελληνικό δημόσιο και καλλιτεχνικό βίο, αφού μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από την αποχώρησή του από το Μπενάκη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η ανάληψη από μέρους του ενός νέου ρόλου, αυτού του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Πολιτισμού, κου. Αριστείδη Μπαλτά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!