Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» ή «συριζοποίηση»;
[Η Καθημερινή]: «Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» ή «συριζοποίηση»;

[Η Καθημερινή]: «Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» ή «συριζοποίηση»;

«Ξεκινήσαμε με μια ιδιόμορφη κατάσταση πολλά χρόνια πριν και τώρα πληρώνουμε τα απόνερα», λένε στην «Κ» πηγές που βρίσκονται κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού και παρακολουθούν στενά το ζήτημα της ΑΕΠΙ με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το υπουργείο προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί «σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου «ΑΣΜΑ 450», που χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα θετική» την εξέλιξη, φαίνεται ότι προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία μιας «ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης δικαιωμάτων» που θα τεθεί υπό τη σκέπη του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπός της θα είναι να εισπράττει και να διανέμει τα δικαιώματα των δημιουργών για διάστημα δύο ετών και μέχρι εκείνοι να συστήσουν έναν νέο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης προς αντικατάσταση της ΑΕΠΙ. Ερώτημα ωστόσο παραμένει ο τρόπος σύστασης της υπηρεσίας, η λειτουργία και η στελέχωσή της, κάτι που καίει τους εργαζομένους της ΑΕΠΙ, οι οποίοι έφυγαν από τη συνάντηση με μια αόριστη υπόσχεση για απορρόφηση ορισμένων υπαλλήλων.

Να υπενθυμίσουμε πως σκοπός του ΟΠΙ είναι να εποπτεύει τους υπόλοιπους οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και πρόσφατα μάλιστα το διοικητικό του συμβούλιο αποφάσισε να μην επιβάλει αναστολή λειτουργίας στην ΑΕΠΙ και να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα στα τέλη Απριλίου –μετά τη λήξη της θητεία της προσωρινής επιτρόπου– και αφού κατατεθεί το business plan για την εξυγίανση της εταιρείας που ετοιμάζει η Ernst & Young.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!