Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Τα ιδανικά μάρμαρα για τα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγέλου
[Η Καθημερινή]: Τα ιδανικά μάρμαρα για τα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγέλου

[Η Καθημερινή]: Τα ιδανικά μάρμαρα για τα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγέλου

Το 1517 ο Μιχαήλ Αγγελος αναρριχήθηκε στο όρος Αλτίσιμο και βρήκε το μάρμαρο των ονείρων του. Μάλιστα, ο ίδιος πίστευε ότι ήταν πιο πολύτιμο και από αυτό της γειτονικής Καράρα, από όπου είχε προμηθευτεί μάρμαρο για κάποια από τα πιο γνωστά του γλυπτά. Ετσι, με την ευλογία του Πάπα Λέοντα Ι΄ δημιούργησε ένα μονοπάτι από το οποίο θα μπορούσε να προμηθεύεται το μάρμαρο, μεταφέροντάς το μέχρι τη Φλωρεντία όπου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση της πρόσοψης της εκκλησίας του Αγίου Λαυρεντίου.

Οι αρχές της Φλωρεντίας έδωσαν στον Μιχαήλ Αγγελο το δικαίωμα να πάρει όσο μάρμαρο ήθελε από το Αλτίσιμο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του. «Υπάρχει αρκετό μάρμαρο εδώ, που φτάνει μέχρι την Ημέρα της Κρίσης» έγραφε ο διάσημος καλλιτέχνης σε κάποιον σύγχρονό του. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Επειτα από αρκετά χρόνια εργασίας για να δημιουργηθεί το μονοπάτι, ο Πάπας Λέοντας, που καταγόταν από την οικογένεια των Μεδίκων, ζήτησε από τον Μιχαήλ Αγγελο να μην ολοκληρώσει το έργο του και έτσι τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν. Ακόμα και τώρα η εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου δεν έχει πρόσοψη.

Σήμερα, τα λατομεία στο Αλτίσιμο, που έχει ύψος 1.589 μέτρων σφύζουν από ζωή, κάτι που δεν θα τολμούσε να φανταστεί ο Μιχαήλ Αγγελος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!