Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
37 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ιαπωνικό αφιέρωμα στην Κρήτη
[Η Καθημερινή]: Ιαπωνικό αφιέρωμα στην Κρήτη

[Η Καθημερινή]: Ιαπωνικό αφιέρωμα στην Κρήτη

Μια κηρήθρα μέλι και ο δίσκος της Φαιστού. Αυτές οι δύο εικόνες θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη των επτά Γιαπωνέζων δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν την Κρήτη, αποδεχόμενοι πρόταση του δικτύου οινοποιών Ηρακλείου, που μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και την περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσαν προ ημερών δημοσιογραφική αποστολή. «Σπάνια έχω την ευκαιρία να ξεναγώ ανθρώπους με τόση βαθιά γνώση στη γαστρονομία», αναφέρει με ικανοποίηση η ξεναγός τους, κ. Εφη Ξηρουχάκη, που πραγματοποιεί γαστρονομικές εξορμήσεις εδώ και δεκαεπτά χρόνια. Ο ενθουσιασμός της είναι εύλογος, καθώς όλοι τους είναι εξειδικευμένοι σε θέματα οίνου και γαστρονομίας, γράφουν δε σε κορυφαία έντυπα, όπως Vinotheque, Shuhan News – Japanese Journal of Sake and Wine κ.ά. Μεταξύ αυτών ήταν άλλωστε και δημοσιογράφοι που θα συνέτασσαν αφιέρωμα για την Κρήτη στο περιοδικό των ιαπωνικών αερογραμμών JAL.

Η τριήμερη διαμονή τους ήταν πλούσια σε εμπειρίες. «Ο μελισσοκόμος τους εξέπληξε, αφενός, γιατί εκτρέφει τις δικές του βασίλισσες, κάτι που δεν είχαν ξανασυναντήσει, αφετέρου, γιατί τους έφερε μια ολόκληρη κηρήθρα» περιγράφει η ξεναγός. Στην αρχή οι Γιαπωνέζοι κοίταζαν διστακτικοί την κηρήθρα όσο ο Κρητικός μελισσοκόμος τους προέτρεπε να δοκιμάσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!