Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι Ιάπωνες που αγάπησαν την Ελλάδα
[Η Καθημερινή]: Οι Ιάπωνες που αγάπησαν την Ελλάδα

[Η Καθημερινή]: Οι Ιάπωνες που αγάπησαν την Ελλάδα

«Αυτό που μας ενώνει με τους Ελληνες είναι η σχέση με τη θάλασσα». Με αυτήν τη φράση, o Τοσινάρι Τανάκα, επικεφαλής της Mitsubishi Hellas, δίνει το στίγμα της σχέσης των δύο χωρών. Η Ελλάδα και η Ιαπωνία έχουν ισχυρούς δεσμούς, αλλά και ανταγωνισμό, στον τομέα της ναυτιλίας. Πέραν αυτού, οι οικονομικές τους σχέσεις είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένες. Ισως η επίσκεψη –που ξεκινάει σήμερα– του Νόμπουο Κίσι, αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της ισχυρής οικονομίας της Απω Ανατολής, να αποτελέσει το έναυσμα για σύσφιγξη των διμερών επαφών.
«Η Ιαπωνία και η Ελλάδα έχουν μακρά ιστορία φιλικών σχέσεων μεταξύ τους και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ανταλλαγές σε διάφορα επίπεδα και τομείς», δηλώνουν στην «Κ» ιαπωνικές διπλωματικές πηγές. «Το 2019 σηματοδοτεί την 120ή επέτειο της σύναψης της Συνθήκης Φιλίας και Εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών», σημειώνουν, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020 «θα αυξήσουν το ενδιαφέρον του ιαπωνικού κοινού για την Ελλάδα». Η υπουργική επίσκεψη, καταλήγουν, έχει σκοπό την «περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων».
Συνολικά σήμερα κατοικούν στη χώρα μας περίπου 700 Ιάπωνες. Η ιαπωνική κοινότητα της Αθήνας είναι περίπου 250 άτομα – «στο αποκορύφωμά της έφθανε τα 500», σημειώνει ο κ. Τανάκα, που κατοικεί στην Αθήνα από το 2012.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!