Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Γκράφιτι στο βαγόνι – πέσατε από τα σύννεφα;
[Η Καθημερινή]: Γκράφιτι στο βαγόνι – πέσατε από τα σύννεφα;

[Η Καθημερινή]: Γκράφιτι στο βαγόνι – πέσατε από τα σύννεφα;

«Welcome home baby». Η επιτροπή υποδοχής καλωσόρισε με τον πιο τρυφερό τρόπο –το διαβάσαμε και αυτό– τα βαγόνια τού υπό κατασκευήν, από το 2006, μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να χαραμίζουμε τις λέξεις μας για τα βαγόνια και το γκράφιτι. Θα ήταν πιο υγιές να το δούμε ως μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, και εξηγούμαι. Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας βανδαλίζεται τουλάχιστον μία φορά στους δύο μήνες, ο Λευκός Πύργος κατά καιρούς γεμίζει συνθήματα, παλαιότερα άγνωστοι ξεκόλλησαν και πέταξαν κάτω έναν από τους «Τρεις Κύκλους» του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία, ενώ άλλοι είχαν πριονίσει τη βάση του γλυπτού «Φεγγάρι στην ακτή», πίσω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» και το πέταξαν στη θάλασσα γιατί τους θύμιζε κάτι από Τουρκία. Οι αποκεφαλισμοί προτομών ήταν πριν από λίγο καιρό το αθηναϊκό τρεντ στον πάντα ευφάνταστο τομέα των βανδαλισμών, ξεπερνώντας τα tags στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού ή στους τοίχους του Βαλλιάνειου Μεγάρου. Το ταπεινό βαγόνι του μετρό γιατί να αποτελέσει εξαίρεση;

Αλλωστε, οι νέοι «κάπου πρέπει να δραστηριοποιηθούν», όπως είπε ο κ. Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι πρέπει να τους «δώσουμε χώρους για να βγάλουν αυτή τη δημιουργικότητά τους». Μέχρι τότε η δημιουργικότητά τους, διότι περί αυτής πρόκειται, περιορίζεται στις λαμαρίνες των βαγονιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!