Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Google δεν σχεδιάζει επιστροφή στην κινεζική αγορά
[Η Καθημερινή]: Η Google δεν σχεδιάζει επιστροφή στην κινεζική αγορά

[Η Καθημερινή]: Η Google δεν σχεδιάζει επιστροφή στην κινεζική αγορά

Η Google, οκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή της από την κολοσσιαία αγορά της Κίνας, δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε αυτήν, δημιουργώντας μια ομώνυμη μηχανή αναζήτησης εκεί, ωστόσο στο μέλλον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. Τα σχετικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή κατάθεσή του στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σαντάρ Πιτσάι.

Επιπλέον, έδωσε εξηγήσεις για την πολιτική συλλογής προσωπικών δεδομένων, τον σεβασμό της βούλησης των χρηστών και απέρριψε τις κατηγορίες ότι η μηχανή αναζήτησης της Google λειτουργεί με προκατάληψη έναντι των Ρεπουμπλικανών. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ερωτήθηκε από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Μπομπ Γκουντλάτε τι ποσότητα προσωπικών στοιχείων απορροφά η Google μέσω του λογισμικού Android στα κινητά τηλέφωνα.

Ο Σαντάρ Πιτσάι επισήμανε πως οι χρήστες επιλέγουν εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που καταγράφουν ατομικά στοιχεία, όπως λόγου χάριν οι εφαρμογές ευεξίας και φυσικής κατάστασης που μετρούν βήματα. Ωστόσο, σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το εάν οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος Android αντιλαμβάνονται πλήρως τους όρους λειτουργίας του, δεν απάντησε ευθέως. «Πέρα από τους όρους λειτουργίας, υπενθυμίζουμε ξεκάθαρα στους χρήστες να ελέγξουν τα απόρρητα δεδομένα τους», είπε ο κ. Πιτσάι. Αναφορικά με τα σχέδια της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, για την Κίνα, ο Σαντάρ Πιτσάι τόνισε ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει εκεί, όμως δεν το αποκλείει στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!