Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Γύρισαν την πλάτη» σε πρόγραμμα κατά των πυρκαγιών
[Η Καθημερινή]: «Γύρισαν την πλάτη» σε πρόγραμμα κατά των πυρκαγιών

[Η Καθημερινή]: «Γύρισαν την πλάτη» σε πρόγραμμα κατά των πυρκαγιών

Προκλητική αδιαφορία και κρεσέντο υποκρισίας: μόνο έτσι μπορεί να αποκωδικοποιηθεί η αντιμετώπιση από πλευράς των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, το οποίο διοργανώθηκε έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το μέγεθος της αδιαφορίας και της υποκρισίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο εάν αναλογιστεί κάποιος τις πολύ πρόσφατες θλιβερές μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και την εικόνα πλήρους διάλυσης και αποσυντονισμού του κρατικού μηχανισμού σε όλες τις βαθμίδες του.

Η ιστορία έχει ως εξής: στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΣΝ με την Πυροσβεστική, διατέθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ζητήματα αντιμετώπισης πυρκαγιών, πυρασφάλειας, προληπτικής και οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων, δασοπροστασίας. Απεστάλησαν προσκλήσεις σε 395 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεδομένης της συγκυρίας και όσων συνέβησαν πριν από μόλις μερικούς μήνες, θα περίμενε κανείς αυξημένη ευαισθητοποίηση. Ωστόσο, μόλις 83 ΟΤΑ ανταποκρίθηκαν (το 21% όσων έλαβαν πρόσκληση).

Από την πλευρά τού ΙΣΝ επισημάνθηκε σχετικά ότι, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος συνεργασίας με την Πυροσβεστική για την ενίσχυση του Σώματος, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διοργανώθηκε το συγκεκριμένο για την εκπαίδευση των ΟΤΑ. «Το Π.Σ. ενημέρωσε το ΙΣΝ ότι μέρος του κόστους χρηματοδότησης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δράσεων θα καλυφθεί από το ίδιο το Π.Σ., στο πλαίσιο υλοποίησης του διδακτικού έργου από αξιωματικούς του Π.Σ.», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!