Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: O γιος μιας απλής Μαρίας
[Η Καθημερινή]: O γιος μιας απλής Μαρίας

[Η Καθημερινή]: O γιος μιας απλής Μαρίας

ΠΕΛΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ
Ανάποδες στροφές
εκδ. Καστανιώτη, σελ. 146

Μητέρα και γιος. Και ανάμεσά τους ένας τεράστιος θυμός. Εκείνη είναι μια σαραντάρα λυσσασμένη για ζωή, όμως ό,τι και αν κάνει παραμένει μια απλή Μαρία.

Αλυσοδεμένη σε δουλειές του ποδαριού, σε σκαιά αφεντικά, στα ανεξόφλητα χρέη της μητρότητας και επίσης χρεωμένη με φευγάτους εραστές, με πρώτο και καλύτερο τον άνdρα της. Ο μοναχογιός, από την άλλη, σκαλωμένος από χρόνια στο δεύτερο στάδιο του πένθους, τον θυμό, έχει μείνει Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πέντε ευρώ στην τσέπη και ενώ οι φίλοι του τα σπάνε σε μεγάλη πίστα, εκείνος κάθεται σπίτι και υπολογίζει τις ημέρες που τον χωρίζουν από τον στρατό. Oπως είναι επόμενο, παίρνει ανάποδες στροφές.

Η Πέλα Σουλτάτου χρειάζεται μία μόλις ημέρα για να κάνει παρανάλωμα το σπίτι της Μαρίας, ένα τριάρι σε χωριό έξω από το Ηράκλειο. Μητέρα και γιος είναι εγκλωβισμένοι στον κλοιό της μιζέριας. Η ζωή τους κερματίζεται σε μίζερες χαρές, σε θλιβερά ξεσαλώματα, σκυλοκαβγάδες και πανηγυρικά υβρεολόγια. Η διαρκής αναμέτρηση, που είναι η σχέση τους, τους επιτρέπει να σφυροκοπούν έναν αντίπαλο, στον οποίο φορτώνουν όλες τους τις αποτυχίες. Ο γιος, «η ανωμαλία σε έναν κόσμο πολύ ομαλό», η μητέρα, ζωσμένη με ανάγκες, «άλλες ζωτικές ανάγκες, άλλες ανάγκες μουσαντέν», «ήτοι ντεμί σεζόν».

Εξαλλος με την «ξεφτίλα όλοι γύρω να γιορτάζουν κι εσύ να μην έχεις», ο γιος κάνει άνω κάτω το τριάρι, αναζητώντας το κομπόδεμα της μάνας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!