Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο κ. Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος της Attica Bank
[Η Καθημερινή]: Ο κ. Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος της Attica Bank

[Η Καθημερινή]: Ο κ. Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος της Attica Bank

Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο, με θέμα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης, πραγματοποιείται σήμερα στην Τράπεζα Αττικής, μετά την υποβολή παραίτησης του προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του προέδρου θα προταθεί ο πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής. Ο κ. Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Εχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2015 έως το 2018 ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή που έχει αποστείλει ο κ. Ρουμελιώτης προς τον βασικό μέτοχο, τον ΕΦΚΑ, δηλώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, προκειμένου, όπως σημειώνει, να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ που ζήτησε την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Η παραίτηση του κ. Ρουμελιώτη από τη θέση του προέδρου ήταν αναμενόμενη μετά την επεισοδιακή άσκηση των καθηκόντων του ως πρόεδρου της Τράπεζας Αττικής, με αποκορύφωμα τη χειροδικία εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!