Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Γυναίκες στην εξουσία θέλουν οι Ελληνες
[Η Καθημερινή]: Γυναίκες στην εξουσία θέλουν οι Ελληνες

[Η Καθημερινή]: Γυναίκες στην εξουσία θέλουν οι Ελληνες

Να δουν μια γυναίκα να εκλέγεται στην περιοχή τους σε θέση πολιτικής ευθύνης επιθυμούν στη μεγάλη πλειονότητά τους οι πολίτες στην Ελλάδα. Αυτό προέκυψε στην πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε, με την ευκαιρία των πολλαπλών φετινών εκλογικών αναμετρήσεων και της εφαρμογής της ποσόστωσης (τουλάχιστον 40%) στις υποψηφιότητες, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για τη διερεύνηση των αντιλήψεων για θέματα συμμετοχής γυναικών σε δομές λήψης αποφάσεων. Μάλιστα, το 85,6% των γυναικών, αλλά και το 73,1% των ανδρών υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ αντίστοιχα το 80,7% των γυναικών και το 71,3% των ανδρών θεωρούν ότι κάλλιστα θα μπορούσε μια γυναίκα να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για του λόγου το ασφαλές, πάνω από το 60% των ανδρών και γυναικών που απάντησαν στην έρευνα έχουν ψηφίσει γυναίκες στις εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Το 72%, μάλιστα, θεωρεί ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας εάν δεν συμμετέχουν οι γυναίκες στην πολιτική.

Πάντως, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών (89,1%) δεν έχει σκεφθεί την ενασχόληση με την πολιτική. Η στάση της οικογένειας (συζύγου/συντρόφου και άλλων μελών) αναγνωρίζεται ως ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας για την πολιτική συμμετοχή των γυναικών. Οι άνδρες, στη μεγάλη τους πλειονότητα (87,4%), δηλώνουν ότι θα ήταν υποστηρικτικοί στην απόφαση της συντρόφου τους να ασχοληθεί με τα κοινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!