Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Οι γυναίκες και τα παιδιά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης»
[Η Καθημερινή]: «Οι γυναίκες και τα παιδιά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης»

[Η Καθημερινή]: «Οι γυναίκες και τα παιδιά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης»

Τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Αιγαίου με το προσφυγικό; Ο Τούρκος δικηγόρος Ντεμάν Γκιουλέρ, μέλος της οργάνωσης «Δικηγόροι για την ελευθερία», επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λέσβο, για να μιλήσει σε εκδήλωση του «Συντονισμού για το προσφυγικό» και να συναντηθεί με Ελληνες δικηγόρους που εμπλέκονται στο ζήτημα. Ο κ. Γκιουλέρ μίλησε στην «Κ» παραχωρώντας σημαντικά στοιχεία για τα 3 εκατ. προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην Τουρκία, το πλαίσιο της τουρκικής νομοθεσίας και την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας που συμπλήρωσε ένα χρόνο εφαρμογής της.
«Στα προαναχωρησιακά κέντρα επικρατούν συνθήκες φυλακής, πρόσφυγες βρίσκονται σε ένα δωμάτιο 23 ώρες της ημέρας, δεν υπάρχουν διερμηνείς και εντοπίζονται προβλήματα στο αίτημα για νομική προστασία, οι περισσότεροι πληρώνουν για τα φάρμακά τους, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό», αναφέρει.
Η πλειονότητα των προσφύγων είναι Σύροι (περισσότεροι στην Τουρκία από ό,τι σε Αίγυπτο, Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο) και ακολουθούν οι υπήκοοι Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν και αφρικανικών κρατών. Στην τουρκική πόλη Ούρφα, 2 εκατ. κατοίκων, ζουν 500.000 πρόσφυγες. Μόνο το ένα τέταρτο των προσφύγων ζει σε καταυλισμούς, οι υπόλοιποι ζουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, σε αποθήκες ή στους δρόμους και σε πάρκα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα των προσφύγων, λέει ο κ. Γκιουλέρ, είναι η πορνεία και η επαιτεία: «Οι γυναίκες και τα παιδιά γίνονται αντικείμενα εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!