Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι γιατροί δεν πάνε περιφέρεια
[Η Καθημερινή]: Οι γιατροί δεν πάνε περιφέρεια

[Η Καθημερινή]: Οι γιατροί δεν πάνε περιφέρεια

H αδιαφορία που επιδεικνύουν πολλοί γιατροί στο να στελεχώσουν δημόσιες μονάδες Υγείας της περιφέρειας «χτύπησε» και το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Το κίνητρο των καθαρών αποδοχών, που –κατά το υπουργείο Υγείας– αγγίζουν τα 1.700 ευρώ μηνιαίως για τους οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ιατρεία γειτονιάς – Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), δεν στάθηκε ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον ιατρικού προσωπικού, όχι μόνο σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αλλά ακόμα και σε αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και το Αγρίνιο. Στον αντίποδα, υπερπροσφορά γιατρών καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται από το τέλος Οκτωβρίου να ξεκινήσει η λειτουργία των πρώτων από τις 239 ΤΟΜΥ του νέου συστήματος.

Το υπουργείο Υγείας πρόκειται να προχωρήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε επαναπροκήρυξη θέσεων που έμειναν κενές, προσδοκώντας στο ενδιαφέρον νέων γιατρών που λαμβάνουν τώρα ειδικότητα. Εάν και αυτό δεν σταθεί αρκετό για να καλυφθούν οι θέσεις, θα ακολουθήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς γιατρούς των υπαρχουσών δομών (περιφερειακά ιατρεία, μονάδες ΠΕΔΥ κ.ά.) στις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά για τις 956 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων που προκηρύχθηκαν για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, αιτήσεις κατέθεσαν μόλις 364 γιατροί, και συγκεκριμένα 206 γενικοί γιατροί και 158 παθολόγοι, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!