Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: O Γιάννης Ψυχοπαίδης εγκαινιάζει τη θερινή εκθεσιακή σεζόν στον Πόρο
[Η Καθημερινή]: O Γιάννης Ψυχοπαίδης εγκαινιάζει τη θερινή εκθεσιακή σεζόν στον Πόρο

[Η Καθημερινή]: O Γιάννης Ψυχοπαίδης εγκαινιάζει τη θερινή εκθεσιακή σεζόν στον Πόρο

Στον Πόρο έχει δημιουργηθεί μια όμορφη θερινή παράδοση χάρις στην γκαλερί Citronne: ο καλλιτέχνης που παρουσιάζει έργα του στην κύρια καλοκαιρινή έκθεση, τοποθετεί δικές του δημιουργίες και στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, ως διάλογο με τα αρχαία εκθέματα. Το αποτέλεσμα είναι μια «δίδυμη» παρουσίαση με κοινά εγκαίνια της Citronne με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Eίναι μια συνεργασία που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς κάθε σεζόν. Μετά τον Κώστα Βαρώτσο, τον Κώστα Παπανικολάου, την Αφροδίτη Λίτη και άλλους εικαστικούς που έχουν πάρει μέρος σε αυτήν τη σειρά της Citronne, ήρθε η ώρα του Γιάννη Ψυχοπαίδη να πειραματιστεί. Μεθαύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου το βράδυ, ανοίγει η διπλή ενότητα με τίτλο «Iχνη στον Χρόνο».

Η μεν γκαλερί φιλοξενεί την έκθεση «Λεμονοδάσος – Ημερολόγια ενός καλοκαιριού» και το Αρχαιολογικό Μουσείο «Το Αλφάβητο – Αρχαϊκό Παλίμψηστο». Ο καλλιτέχνης αποκαλεί τα αφιερώματα αυτά «εικαστικά ημερολόγια», δηλαδή μια τακτή καταγραφή, στο πλαίσιο της οποίας εκτυλίσσεται μια προσωπική αφήγηση με αναφορές στη συλλογική μνήμη.


Ο Ψυχοπαίδης γοητεύεται από τον αναστοχασμό του παρελθόντος.

Ο Ψυχοπαίδης είναι, άλλωστε, ένας εικαστικός που στηρίζει όλη την πορεία του στον δημιουργικό αναστοχασμό του παρελθόντος. Χωρίς να επιδιώκει να αγγίξει την ακεραιότητα της κατανόησης ενός συνόλου, επιλέγει να εστιάσει σε μικρά θραύσματα που τρέφουν τον συναισθηματικό και νοητικό του κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!