Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Για τους «συνωμότες» της νέας διεθνούς μουσικής σκηνής
[Η Καθημερινή]: Για τους «συνωμότες» της νέας διεθνούς μουσικής σκηνής

[Η Καθημερινή]: Για τους «συνωμότες» της νέας διεθνούς μουσικής σκηνής

«Το Plissken βρίθει ενέργειας και κανείς δεν πάει σπίτι του μέχρι το ξημέρωμα», έχει γράψει ο Guardian. Ακριβώς έξι χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που το μουσικό φεστιβάλ ξεμύτισε στην Αθήνα. Το Plissken είναι πλέον έξι ετών και επιστρέφει στην εποχή από την οποία ξεκίνησε, τον χειμώνα.

«Εχουμε τρομερό άγχος, σχετική ένταση, μικρές χαρές, πολλά προβλήματα που λύνονται ή δεν λύνονται, άγχος, πιο πολύ άγχος, ανυπομονησία, ψυχραιμία, καθόλου ψυχραιμία. Σαν ένα rollercoaster το οποίο χρειάζεται απλώς ένα καλό στομάχι για να φτάσεις μέχρι το τέλος», λέει στην «Κ» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Στέφανος Παπαγκίκας.

Εχουμε νιώσει τον ρυθμό και τις μουσικές του Plissken στον «Ελληνικό Κόσμο», αρχές καλοκαιριού, με τον ουρανό να σκεπάζει αυτή την ιδιότυπη μουσική πολιτεία. Σήμερα και αύριο, το Plissken φιλοξενείται σε τέσσερις σκηνές πέριξ της Πειραιώς, στο ύψος του Γκαζιού, και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους «συνωμότες» της νέας, διεθνούς μουσικής σκηνής.

«Ενας μικρός κρίκος στην αλυσίδα που λέγεται πολιτιστική Αθήνα. Είναι καταπληκτική πόλη και, αναλογικά με το μέγεθός της, γίνονται εξαιρετικές δουλειές, συναυλίες, φεστιβάλ. Μακάρι να είναι πιο πολλά κάθε χρόνο και να αναπτυσσόμαστε ποιοτικά όλο και πιο πολύ, μέχρι η Αθήνα να μην είναι απλώς ένα μυστικό για όσους ξέρουν», αναφέρει ο κ. Παπαγκίκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!