Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Για τον Ζοέλ Ρομπουσόν
[Η Καθημερινή]: Για τον Ζοέλ Ρομπουσόν

[Η Καθημερινή]: Για τον Ζοέλ Ρομπουσόν

Γ​​εννήθηκε το 1945 στη Γαλλία. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε αφήσει πίσω του συντρίμμια, διαλυμένες οικογένειες, αμέτρητες πληγές. Οσοι είχαν τις λιγότερες απώλειες, έδιναν τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Τον αγώνα για να υπάρχει ψωμί στο τραπέζι. «Θυμάμαι τη μητέρα μου να κρατάει το ψωμί και να το σταυρώνει. Μετά το μοίραζε στην οικογένεια. Ηταν μέρες που ζούσαμε με πολύ λίγα», είχε πει σε μια εξομολογητική του συνέντευξη ο Ζοέλ Ρομπουσόν.

Ο διάσημος και ιδιοφυής μάγειρας, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ανήκε σε μια γενιά που βίωσε μεγάλες δυσκολίες. Πάλεψε για να ορθοποδήσει, έμαθε να εκτιμάει την τροφή με άλλους όρους. Με αυτούς που επιβάλλει η μόνιμη αγωνία να υπάρχει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι. Ομως, όσο ταπεινό κι αν ήταν ό,τι ετοίμαζαν στην κουζίνα, κυρίως ο παππούς του και η μητέρα του, δίπλα στους οποίους έκανε τα πρώτα του «βήματα», ήταν φτιαγμένο με αγάπη και σεβασμό. «Συχνά, όταν βλέπω έναν νέο σεφ που δουλεύει σε κάποιο εστιατόριό μου και διαθέτει ταλέντο, τον ρωτάω “αν θα μαγείρευες για τους γονείς σου ή τους φίλους σου, θα το έκανες με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύεις εδώ;”. Και το κάνω γιατί θέλω η ομάδα μου να μαγειρεύει όπως ακριβώς ετοιμάζει το δείπνο για την οικογένειά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!