Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Γ. Γεραπετρίτης: Πολιτική ευθύνη χωρίς σφάλμα και κυρώσεις είναι πολιτικαντισμός
[Η Καθημερινή]: Γ. Γεραπετρίτης: Πολιτική ευθύνη χωρίς σφάλμα και κυρώσεις είναι πολιτικαντισμός

[Η Καθημερινή]: Γ. Γεραπετρίτης: Πολιτική ευθύνη χωρίς σφάλμα και κυρώσεις είναι πολιτικαντισμός

Οι πληγές από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική παραμένουν ανοικτές. Για όσους χάθηκαν, γι’ αυτούς που έμειναν πίσω, για εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, για το περιβάλλον που επλήγη βάναυσα. Ομως, οι πληγές αφορούν και την ίδια τη δημοκρατία, τους θεσμούς της χώρας. Δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αν και μακριά από την καταστροφή, ένιωσε θυμό όχι μόνον για την καταστροφή, αλλά για όσα την ακολούθησαν σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

«Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η πολιτική εξουσία την κρίση είναι θέμα που μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Εκεί που οφείλουμε να διαφωνούμε όλοι είναι ο τρόπος που εμφανίστηκε η παράσταση αυτής της διαχείρισης. Ο κυνισμός, η έλλειψη ειλικρίνειας και ευθυκρισίας έκανε τους πάντες να νιώθουν πολύ θυμωμένοι, προσβεβλημένοι», σημειώνει στις «Σαββατιάτικες Συναντήσεις» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης. «Αυτός ο θυμός μετασχηματίζεται σε εντεινόμενη πολιτική απάθεια και αποστασιοποίηση. Αν συμβεί αυτό, είναι μία γνήσια καταστροφή για το πολίτευμά μας. Οταν ο πολίτης αισθάνεται τόσο αποξενωμένος, αισθάνεται έρμαιο οποιουδήποτε νέμεται εξουσία, αυτό δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε φαινόμενα ακραία, σε φασισμό, δημαγωγία, λαϊκισμό».

Για τον γεννημένο, πριν από 51 χρόνια, στην Κάρπαθο συνταγματολόγο, μία τραγωδία σαν αυτή που έπληξε την Ανατολική Αττική, έχει τρία επίπεδα.

Το θεσμικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!