Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Γενναιοδωρία και αμεσότητα από τον Τζόζεφ Καλέγια
[Η Καθημερινή]: Γενναιοδωρία και αμεσότητα από τον Τζόζεφ Καλέγια

[Η Καθημερινή]: Γενναιοδωρία και αμεσότητα από τον Τζόζεφ Καλέγια

Ως «χρυσή φωνή» διαφημίζει η δισκογραφική του εταιρεία τον Τζόζεφ Καλέγια και ακριβώς αυτό απέδειξε ότι είναι στο ρεσιτάλ του στο Ηρώδειο στις 29 Ιουνίου. Ο διάσημος Μαλτέζος τενόρος ερμήνευσε ιταλικές και γαλλικές άριες συνοδευόμενος από τους «Μουσικούς της Καμεράτας» υπό τη διεύθυνση του Ισπανού αρχιμουσικού Ραμόν Τέμπαρ.

Βεβαίως, το σχήμα που εμφανίστηκε στη σκηνή του Ηρωδείου ελάχιστη σχέση έχει με την άλλοτε «Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής», η οποία ούτως ή άλλως είναι ορχήστρα εγχόρδων, δηλαδή δεν διαθέτει ούτε πνευστά ούτε κρουστά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και τα έγχορδα του συνόλου φάνηκαν εμπλουτισμένα με άλλους μουσικούς, σε σημείο να διερωτάται κανείς προς τι το όνομα της ορχήστρας. Σε κάθε περίπτωση, το περιστασιακό σύνολο ανταποκρίθηκε υποδειγματικά. Η εισαγωγή από τον «Ναμπούκο», με την οποία ξεκίνησε η βραδιά, ξάφνιασε περισσότερο από κάθε άλλο απόσπασμα, ίσως ακριβώς επειδή αποτέλεσαν έκπληξη η φρεσκάδα, η μουσικότητα και η λαμπρότητα με την οποία αποδόθηκε.

Βέβαια, οι προβολείς, το βράδυ εκείνο ήταν δίκαια στραμμένοι στον Καλέγια. Φωνή πλούσια, ισχυρή, ομοιογενής και άνετη, με υποδειγματική άρθρωση, πλημμύρισε το ρωμαϊκό ωδείο με τον φωτεινό ήχο της. Στον αντίποδα της επιτήδευσης και των μανιερισμών άλλων συναδέλφων του, ο Καλέγια προσφέρει απλόχερα και ανεπιτήδευτα ένα δώρο της φύσης, που ο ίδιος αξιοποιεί με μεγάλη τέχνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!