Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Γεφύρι της Αρτας» η διπλή σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης
[Η Καθημερινή]: «Γεφύρι της Αρτας» η διπλή σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

[Η Καθημερινή]: «Γεφύρι της Αρτας» η διπλή σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

«Γεφύρι της Αρτας» έχει καταντήσει η διπλή σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το έργο, που θα επιτρέψει τη μείωση του ταξιδιού κάτω από τις τέσσερις ώρες, όλο και ωθείται προς το μέλλον, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας και του ΟΣΕ.

«Τον Ιούνιο (σ.σ.: του 2018) θα έχουμε επιτέλους το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε διπλή γραμμή ηλεκτροδοτούμενη. Θα μπορούμε να κάνουμε τρεις ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη», είχε δηλώσει περιχαρής στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, εγκαινιάζοντας στις 6 Γενάρη 2018 το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στη διαδρομή Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Λίγους μήνες αργότερα, το ορόσημο μετατέθηκε για το φθινόπωρο. «Είναι πολύ σημαντικό, ότι επιτέλους το φθινόπωρο ολοκληρώνεται η διπλή σιδηροδρομική ηλεκτροκίνητη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης και θα μπορούμε και στις επιβατικές μεταφορές να έχουμε ένα ταξίδι 3 ώρες και 20 λεπτά», θα πει στις 28 Ιουνίου ο υπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση εγκαινίων έναρξης λειτουργίας σιδηροδρομικής δραστηριότητας της Rail Cargo Logistics Goldair. Μάλιστα δύο μέρες αργότερα, στους δυσπιστούντες δημοσιογράφους, που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης απάντησε λέγοντας «να πείτε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να φέρει τα τρένα για να καλύψει τα δρομολόγια». Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε τα τρένα, αλλά τα επέστρεψε στην Ιταλία, καθώς η γραμμή δεν ήταν ακόμη έτοιμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!