Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Γέφυρες συνεργασίας ελληνικών με κινεζικά ΑΕΙ
[Η Καθημερινή]: Γέφυρες συνεργασίας ελληνικών με κινεζικά ΑΕΙ

[Η Καθημερινή]: Γέφυρες συνεργασίας ελληνικών με κινεζικά ΑΕΙ

Ημερίδα με τη συμμετοχή πρυτάνεων, αντιπρυτάνεων και καθηγητών των περισσότερων Ελληνικών πανεπιστημίων και πολλών Κινεζικών πανεπιστημίων, όπως και ανώτατων διοικητικών στελεχών εκπαίδευσης της Κίνας, οργανώθηκε σήμερα Πέμπτη από το Παν. Αθηνών και την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα. Οι εισηγήσεις κάλυψαν ζητήματα σχετικά με τις τεχνολογίες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, τη διδασκαλία της γλώσσας και του πολιτισμού και τη διεθνή κινητικότητα φοιτητών και διδακτικού προσωπικού. Επίσης, έγινε αναφορά σε ζητήματα ενίσχυσης συνεργασιών στην έρευνα.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πρωταρχικό ρόλο στις έως τώρα συνεργασίες μας με τα πανεπιστήμια της Κίνας έχει η φοίτηση Κινέζων φοιτητών στη χώρα μας και, κατά κύριο λόγο, στα αντικείμενα της αρχαιολογίας και του ελληνικού πολιτισμού. Αυτές τις επιστημονικές θεματικές έχει και το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα από το ΕΚΠΑ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21».

Η Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue από την πλευρά της εστίασε στη σημασία που αποδίδει η χώρα της στην εμβάθυνση και τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς, και στις δυνατότητες που υπάρχουν.

Στη κεντρική ομιλία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Ελένη Καραμαλέγκου αναφέρθηκε στην Ελληνο-Κινεζική συνεργασία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσιάζοντας το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και τα πεδία συνεργασίας στο παρόν και στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!