Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Γάμος χωρίς έρωτα» η γερμανική κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: «Γάμος χωρίς έρωτα» η γερμανική κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: «Γάμος χωρίς έρωτα» η γερμανική κυβέρνηση

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ενας άγαρμπος συμβιβασμός για να τερματιστεί η σύγκρουση για την τύχη του επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας του Συντάγματος, Χανς Γκέοργκ Μάασεν, αποκάλυψε τη σκληρή αλήθεια για τον μεγάλο συνασπισμό της Αγκελα Μέρκελ: είναι ένας γάμος χωρίς έρωτα, μια δυσλειτουργική σχέση, την οποία ουδείς από τους εταίρους έχει την πολυτέλεια να εγκαταλείψει.

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων επιχείρησαν την Τρίτη να δώσουν ένα τέλος στο σκάνδαλο, που δοκιμάζει την κυβέρνηση στο Βερολίνο επί 11 μέρες, συμφωνώντας να αντικαταστήσουν τον Μάασεν, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι τρέφει ακροδεξιές συμπάθειες. Η λύση που βρέθηκε να πάρει προαγωγή ο Μάασεν αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εσωτερικών και άρα προϊ-στάμενος του αντικαταστάτη του με σημαντικά μεγαλύτερο μισθό μάλιστα, επέτεινε τις εντάσεις μεταξύ των εταίρων και αναμένεται να διαιωνίσει τις ενδοκυβερνητικές τριβές.

Το σκάνδαλο Μάασεν έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου η Μέρκελ έκλεισε μια οδυνηρή διαμάχη με τους Βαυαρούς συμμάχους της για τη μετανάστευση, μια σύγκρουση που χρονολογείται από το 2015, όταν η καγκελάριος αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) επέμεναν στην αποπομπή Μάασεν, τον οποίο αντίθετα κάλυπτε πλήρως ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Αποφασίζοντας τη μετάθεσή του στο πλευρό του, ο Ζεεχόφερ πέτυχε να ικανοποιήσει μεν το αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών για αποπομπή του, άφησε όμως τον κυβερνητικό συνασπισμό να μοιάζει με οργανισμό σε παράλυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!