Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Το φθινόπωρο η εισαγωγή στο Χ.Α. για την ΑΕΕΑΠ της «Φουρλής»
[Η Καθημερινή]: Το φθινόπωρο η εισαγωγή στο Χ.Α. για την ΑΕΕΑΠ της «Φουρλής»

[Η Καθημερινή]: Το φθινόπωρο η εισαγωγή στο Χ.Α. για την ΑΕΕΑΠ της «Φουρλής»

Εντός του φθινοπώρου του 2019 αναμένεται η ολοκλήρωση της σύστασης της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, της Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας του ομίλου Φουρλή. Στο μεσοδιάστημα, ο όμιλος θα πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με εταιρείες του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, αλλά πιθανότατα και με funds, αναζητώντας συνεπενδυτές στο νέο του εγχείρημα. Την ίδια ώρα, ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση ακινήτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία, προκειμένου να αναπτύξει μικρά καταστήματα ΙΚΕΑ, ακολουθώντας την πρακτική που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα η σουηδική εταιρεία σε πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Τα παραπάνω ανέφεραν χθες κατά την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών οι κ. Β. Φουρλής, πρόεδρος, Απ. Πεταλάς, διευθύνων σύμβουλος και Γ. Αλεβίζος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Φουρλής. Οι ίδιοι επισήμαναν ότι πριν από την εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα επιδιωχθεί η απόκτηση και άλλων ακινήτων, πλην των επτά που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα εισφέρει ο όμιλος, αξίας 176 εκατ. ευρώ. Στόχος, άλλωστε, του ομίλου είναι η ΑΕΕΑΠ που θα συστήσει να αποτελεί τη μεγαλύτερη στην κατηγορία των ακινήτων που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτό θα γίνει μέσω της διαχείρισης ακινήτων όπου θα στεγάζονται καταστήματα λιανικής μεγάλων διεθνών «παικτών» με πολυετή παρουσία στο εξωτερικό και στην ελληνική αγορά.

Η άλλη μεγάλη πρόκληση για τον όμιλο Φουρλή είναι η ανάπτυξη μικρότερων καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού υπό το σήμα ΙΚΕΑ, εμβαδού 5.000 έως 10.000 τ.μ. Οπως ανέφερε χθες ο κ. Β. Φουρλής, αναζητούνται τα κατάλληλα ακίνητα για να στεγάσουν τα μικρά ΙΚΕΑ σε τρεις πόλεις της Ελλάδας και σε μία της Βουλγαρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!