Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Φρένο» στην έκδοση ομολόγου μέχρι τη συνεδρίαση του ΔΝΤ
[Η Καθημερινή]: «Φρένο» στην έκδοση ομολόγου μέχρι τη συνεδρίαση του ΔΝΤ

[Η Καθημερινή]: «Φρένο» στην έκδοση ομολόγου μέχρι τη συνεδρίαση του ΔΝΤ

«Παγώνει», προς το παρόν, η έκδοση ομολόγου που σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί χθες ή σήμερα. Υστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις την Παρασκευή και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επελέγη τελικά να καθυστερήσει η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές μέχρι να δημοσιοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η έκδοση ομολόγου είναι θέμα ωρών, σημείωναν πως «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Σημειώνεται πως ο αρχικός προγραμματισμός, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, προέβλεπε πως το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδρίαζε στις 27 Ιουλίου, προκειμένου να αποφασίσει επί της αρχής τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα με την απόφαση, θα δημοσιοποιείτο η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Ωστόσο, στη συνέχεια επέσπευσε τη συνεδρίαση για τις 20 Ιουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη. Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι πλέον η χρονική απόσταση μεταξύ της έκδοσης και της δημοσιοποίησης της ανάλυσης βιωσιμότητας είχε συρρικνωθεί σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, κρίθηκε ότι θα ήταν πιο σωστό έναντι των επενδυτών αλλά και για την αξιοπιστία της χώρας και της διαδικασίας, να καθυστερήσει λίγο η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!