Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Φόβοι ότι το «οπλοστάσιο» της ΕΚΤ εξαντλείται
[Η Καθημερινή]: Φόβοι ότι το «οπλοστάσιο» της ΕΚΤ εξαντλείται

[Η Καθημερινή]: Φόβοι ότι το «οπλοστάσιο» της ΕΚΤ εξαντλείται

Ανοδικά κινούνταν χθες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο, όπως και ορισμένοι εκ των δεικτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο. Ορισμένοι επενδυτές ανέμεναν πιο επιθετικές κινήσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, για τον οποίο εκτιμούν πως εξάντλησε τα περιθώρια παρέμβασής του, ώστε να αναζωογονήσει τον μηχανισμό της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της τράπεζας, ο κ. Ντράγκι δήλωσε πως τα επιτόκια του ευρώ θα παραμείνουν ως έχουν τουλάχιστον έως το πρώτο ήμισυ του 2020 και, επιπλέον, ανακοίνωσε μακράς διαρκείας ευνοϊκά δάνεια με αποδέκτριες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κατόπιν παρατηρήθηκε κινητικότητα στα γερμανικά ομόλογα, με τις αποδόσεις των δεκαετών να υποχωρούν στα χαμηλά επίπεδα του -0,24%, αν και στη συνέχεια ενισχύθηκαν στο -0,23%. Το ευρώ προς το δολάριο εμφάνισε άνοδο σε ποσοστό 0,66% στο 1,1293 δολάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου χθες στην αγορά εμπορευμάτων είχαν δείξει σχετική σταθεροποίηση, καθώς κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαν υποχωρήσει στα χαμηλά πενταμήνου. H τιμή του αργού Νέας Υόρκης εξασθένησε σε ποσοστό 0,23%, στα 51,56 δολάρια το βαρέλι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με απώλειες οριακές της τάξης του 0,02%, ο DAX στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,23% και με -0,26%, αντίστοιχα. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,55%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με +0,11% και με +0,20% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!