Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Φωτογραφική διάταξη Γαβρόγλου
[Η Καθημερινή]: Φωτογραφική διάταξη Γαβρόγλου

[Η Καθημερινή]: Φωτογραφική διάταξη Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προχωρά σε κινήσεις παραβίασης του αυτοδιοίκητου των ελληνικών ΑΕΙ. Με ρύθμιση στο 46ο από τα συνολικά 48 άρθρα του νόμου ίδρυσης του Παν. Δυτικής Αττικής, ο κ. Γαβρόγλου προσφέρει στον εαυτό του τον έλεγχο της αναπομπής ενός διορισμού πανεπιστημιακού. Εως τώρα η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στον πρύτανη. Μάλιστα, πλην των ευρύτερων επιπτώσεων που θα έχει στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ, η τροπολογία θεωρείται φωτογραφική υπέρ υποψηφίου-διδάσκοντος σε περιζήτητη σχολή.

Ειδικότερα, το άρθρο 46 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου ορίζει ότι «ο υπουργός ελέγχει τη νομιμότητα οποιασδήποτε εκλογής ή εξέλιξης ή πράξης αναπομπής φακέλου, είτε αυτεπαγγέλτως είτε ύστερα από προσφυγή από όποιον έχει έννομο συμφέρον». Η προσφυγή υποβάλλεται ενώπιον του υπουργού Παιδείας. Μάλιστα, το ίδιο άρθρο ορίζει ότι σε περίπτωση που ο πρύτανης του ΑΕΙ έχει αναπέμψει στο εκλεκτορικό σώμα την εκλογή (το επόμενο βήμα είναι ο διορισμός) ενός καθηγητή διότι αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει προσφυγή μέσα σε δύο μήνες.

Προσοχή: Η δυνατότητα για άσκηση προσφυγής δίνεται αναδρομικά για όσες περιπτώσεις έχει εκδοθεί πρυτανική πράξη αναπομπής αλλά έως τώρα δεν έχει παρέλθει το δίμηνο. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη θεωρείται φωτογραφική. Οι παροικούντες την ακαδημαϊκή Ιερουσαλήμ στρέφουν τα φώτα σε ΑΕΙ της Βορείου Ελλάδος όπου έγινε πρόσφατα εκλογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!