Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Η φωτιά συνεχίζει να καίει
[Η Καθημερινή]: Η φωτιά συνεχίζει να καίει

[Η Καθημερινή]: Η φωτιά συνεχίζει να καίει

Ασκήσεις ισορροπίας πραγματοποιούνται, κυριολεκτικά, από την Παρασκευή το πρωί, στο επιβατηγό οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο στον ΟΛΠ από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα γκαράζ του. Η σταδιακή εκφόρτωση των φορτηγών προκάλεσε μετατόπιση του κέντρου βάρους του πλοίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι νερού που έχουν πέσει στο πλαίσιο της πυρόσβεσης να ταλαντεύουν το πλοίο, επί του διαμήκους άξονά του.

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής η αλλαγή της κλίσης από αριστερά προς τα δεξιά ήταν τόσο απότομη και μεγάλη, που ανάγκασε τους υπευθύνους να καλέσουν σε εκκένωση τους ευρισκόμενους στο πλοίο. Αργότερα η κλίση αποκαταστάθηκε με τη συνεχή απάντληση υδάτων και την αρωγή των ρυμουλκών, που από την αρχή του συμβάντος συνδράμουν το πλοίο και την Πυροσβεστική. Τέτοιου είδους προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, λόγω της φύσης της φωτιάς και των υλικών που καίει, αναφέρουν οι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ενώ αυτό έπλεε στα ανοιχτά της Υδρας με ρότα προς την Κρήτη, με 875 επιβάτες, 140 άτομα πλήρωμα, 80 φορτηγά και 152 Ι.Χ. Η έγκαιρη και σωστή αντίδραση όλων των εμπλεκομένων και η υποδειγματική λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης του πλοίου απέτρεψαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μια καταστροφή και οιονδήποτε τραυματισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!