Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σε φορτισμένο κλίμα η νέα διάσκεψη ΣτΕ
[Η Καθημερινή]: Σε φορτισμένο κλίμα η νέα διάσκεψη ΣτΕ

[Η Καθημερινή]: Σε φορτισμένο κλίμα η νέα διάσκεψη ΣτΕ

Φορτίζεται το κλίμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενόψει της σημερινής, τρίτης κατά σειράν, διάσκεψης του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.
Η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης εις βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου, εγνωσμένου κύρους, που μετέχει της Ολομέλειας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκάλεσε αίσθηση. Η έρευνα αφορά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν προ ημερών σχετικά με θέματα της προσωπικής ζωής του ελεγχόμενου δικαστικού λειτουργού, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστά στο δικαστήριο από καιρό, χωρίς να έχουν όμως προκαλέσει παρέμβαση εκ μέρους του προέδρου του ή άλλου αρμοδίου παράγοντα.
Και ενώ η πειθαρχική έρευνα εκτιμάται ότι θα ρίξει βαριά σκιά στη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ένα ακόμη απρόσμενο γεγονός προκαλεί πονοκέφαλο στο ΣτΕ, ενώ δεν αποκλείεται και τα δύο μαζί να οδηγήσουν τη διάσκεψη, υπό προϋποθέσεις, σε ματαίωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο σύμβουλος της Επικρατείας Αριστόβουλος Βώρος, που μετέχει της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, μετήχθη αιφνιδίως στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην εντατική με έμφραγμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!