Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Φόρους ανάλογους με τη Βόρεια Ευρώπη πληρώνουν οι Ελληνες
[Η Καθημερινή]: Φόρους ανάλογους με τη Βόρεια Ευρώπη πληρώνουν οι Ελληνες

[Η Καθημερινή]: Φόρους ανάλογους με τη Βόρεια Ευρώπη πληρώνουν οι Ελληνες

Στα 66 δισ. ευρώ ή διαφορετικά στο 36,8% του ΑΕΠ ανήλθαν τα φορολογικά έσοδα το 2015 στη χώρα μας, αυξημένα κατά μία ποσοστιαία μονάδα συγκριτικά με το 2014, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ (Revenue Statistics 1965-2015). Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από τον μέσον όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, ο οποίος ανέρχεται στο 34,3% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα με βάση τους φόρους ως ποσοστό που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι, βρίσκεται πολύ κοντά στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, όπως οι σκανδιναβικές και η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος της μοιάζει περισσότερο με τριτοκοσμικό.

Κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται 21 χώρες, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στη 14η θέση. Ακριβώς μία θέση υψηλότερα, με ποσοστό 36,9%, βρίσκεται η Γερμανία.

Οπως προκύπτει από την έκθεση, είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά αύξησης των εσόδων από τις χώρες του ΟΟΣΑ και το επίπεδό τους σε σχέση με το ΑΕΠ είναι το υψηλότερο στην 50ετή περίοδο που ο ΟΟΣΑ συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία.

Υψηλοί συντελεστές

Τον υψηλότερο συντελεστή εσόδων προς ΑΕΠ είχαν πέρυσι η Δανία (46,6%), η Γαλλία (45%) και το Βέλγιο (44,8%), ενώ στον αντίποδα βρίσκονται το Μεξικό (17,4%), η Ιρλανδία (23,6%) και οι ΗΠΑ (26,4%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!